skip to Main Content
OMGEVING

Zeeland is zoveel meer dan een prachtig watersportgebied. Daarom deelt Jonkers Yachts graag haar enthousiasme én al haar kennis over de provincie met u. Geniet van onderstaande tips van locals, insiders, ervaringsdeskundigen en de grootste fans. Schroom niet en benader Jonkers Yachts met specifieke vragen: we etaleren onze kennis van de provincie vol trots. 

Zeeland grossiert in gastvrije hotels. Jonkers Yachts weet de weg niet alleen op het water en verwijst u graag naar de meest comfortabele en bijzondere hotels. Hotels die van een overnachting een inspirerende ervaring maken en bijdragen in de prachtige beleving van Zeeland. 

Het Veerse Meer is een voormalige zeearm met een lint van dorpjes vol rijke historie, met het stadje Veere als hoogtepunt. Het nu vriendelijke water nodigt uit om ontspannen voor anker te gaan en heeft tal van kleine eilandjes om aan te meren en te genieten van rust en natuur. 

Zeeland heeft de grootste Michelinsterren-dichtheid van Nederland. Dat is vooral te danken aan dagelijkse spetterverse ingrediënten en toegewijde Zeeuwse koks die daar bijzonder respectvol en creatief mee omgaan. Waar u dat proeft? Jonker Yachts weet voor iedere fijnproever het perfecte adres! Gewoon even vragen, wij verwijzen u graag. En trots! De Zeeuwse keuken is zó rijk…

De Oosterschelde is Nederlands grootste Nationaal Park. Energiek getijdewater met uitzonderlijke flora en fauna, van de imposante Stormvloedkering tot Bergen op Zoom. Ook onder water geniet de Oosterschelde internationaal bekendheid. Zo is in 2015 het WK Onderwaterfotografie er georganiseerd, in navolging van kampioenschappen in Italië, de Cariben en Egypte.

Zeeland telt drie monumentensteden die in de Nederlandse Top 10 staan. Zuinig en trots op het rijke verleden zijn Middelburg, Veere en Zierikzee zorgvuldig bewaard gebleven en imponeren dagelijks duizenden verraste bezoekers. Met hun intimiteit, indrukwekkende gevels en geschiedenis, rijk gevulde musea en trotse bewoners daagt Zeeland u cultureel uit.

Kilometers wandelen met alleen maar zee, duinen en natuur. Dat is strand, volgens de Zeeuwen. Af en toe een bescheiden strandpaviljoen, maar zeker geen hoogbouw. Zeeuwen zijn zuinig op hun stranden, maar niet met hun trots. Bewust van de imposante schoonheid tonen ze u trots hun natuurlijke rijkdom.

In de open wateren, vooral rond de kop van Schouwen-Duiveland, neemt de zeehondenpopulatie nog altijd toe. Jaarlijks ontvangt Jonkers Yachts vele verrukte reacties van haar relaties die minuten lang een enthousiaste bruinvis spotten in hun boeggolf of de kolonie flamingo’s ontdekken in het grootste zoutwatermeer van Europa: de Grevelingen.

Back To Top