skip to Main Content
+31 (0)111 673 330           info@jonkers.org
LINSSEN YACHTS RALLY 2017 TO LONDON

Acht Linssen motorjachten verzamelden zich in Nieuwpoort voor deelname aan de 12e Linssen Yachts Rally naar London, georganiseerd door Jonkers Yachts. Het weer was goed evenals de verwachtingen voor komende dagen. Zondag 16 juli waren alle boten in Nieuwpoort en werd er palaver gehouden om de volgende morgen te vertrekken naar Ramsgate.

Het werd een mooie tocht met zo’n 4 Bft aan wind uit het NW. Na twee shipping lanes gezamenlijk te hebben overgestoken, arriveerden we 18.45 lokale tijd in Ramsgate. De volgende dag was de wind 5-6 Bft en de zee wat knobbelig. Maar onze Linssen vloot doorstond dit voortreffelijk en eenmaal in de Swale was het genieten van deze tocht naar Queensborough.

Jonkers-Linssen-Rally-NorthSeas
Jonkers-Linssen-Rally-NorthSeas
Jonkers-Linssen-Rally-Queensborough
Jonkers-Linssen-Rally-NorthSea2
Jonkers-Linssen-Rally-Swale
Jonkers-Linssen-Rally-Swale
Jonkers-Linssen-Rally-Thames_Estuary
Jonkers-Linssen-Rally-St-Kaths

Woensdag vertrokken wij vanuit Queensborough naar London. Het is een indrukwekkende ervaring om met je eigen boot deze wereldstad binnen te varen. Via de Thames Barrier, Greenwich en Canary Wharf naar de Tower Bridge waarbij het St. Katherine’s Dock is gelegen. In deze haven verbleven wij zes dagen.

Wij beleefden een heerlijke tijd in London. Vanwege het weer wel wat langer dan gepland, maar er zijn slechtere plekken om ‘verwaaid’ te liggen. Op 25 juli vertrok de vloot uit het St. Katherine’s Dock op weg naar Queensborough. De volgende morgen om 04.30 gingen we door naar Ramsgate alwaar we om 09.00 arriveerden, op tijd voor heerlijk Engels ontbijt. Het was erg druk in de haven en helaas had de havenmeester onze reservering niet ontvangen. Maar ’s middags had iedereen een mooi plekje in de rustige binnenhaven.

Jonkers-Linssen-Rally-Tower-Bridge
Jonkers-Linssen-Rally-Tower-Bridge
Jonkers-Linssen-Rally-NorthSea3
Jonkers-Linssen-Rally-Zierikzee

Omdat de weersverwachtingen veel wind afgaven voor de komende dagen, werd besloten om in één lange tocht van Ramsgate naar Zierikzee te varen, zo’n 110 NM. Daarvoor vertrokken we al om 03.00 en om 19.00 in arriveerden wij in Zierikzee waar we onze afsluitende avond vierden in een leuk restaurant.

Dank aan alle deelnemende Linssen eigenaren en we hopen jullie en andere Linssen eigenaren volgende jaar weer te mogen begroeten.

Alexander Jonkers

Back To Top