fbpx

De gloednieuwe Fairline Targa 40

De gloednieuwe Fairline Targa 40 is het nieuwste meesterwerk binnen de Targa-familie. Na het succes van de iconische Targa 38, die in 2006 werd gelanceerd en in het afgelopen decennium meer dan 300 keer werd gebouwd, zal deze sportieve en gestroomlijnde nieuwe toevoeging zeker de aandacht trekken.

Ontworpen voor de wauw-factor
Met een gedurfde externe ontwerprichting, een moderne bluff-bow romp en een eigentijds en stijlvol interieur, biedt de Targa 40 een verfijnde en moderne, maar toch sportieve stijl.De Targa 40 heeft een open cockpitontwerp met een hardtop en een elektrisch bedienbaar zonnedak, waardoor het hele dak kan worden geopend. Met de kenmerkende lijnen en uitgebreide beglazing die we kennen van de Fairline-serie, baadt de Targa 40 het interieur in natuurlijk licht en biedt het ononderbroken uitzicht op het water.

Christian Gott, hoofdontwerper bij Fairline, zegt over de nieuwe Targa 40: “De populariteit van de Targa 38 is onmiskenbaar en deze gloednieuwe 40 neemt alles wat we leuk vonden aan de 38 en tilt het naar een hoger niveau voor de 21e eeuw. Deze nieuwe beelden laten zien welke ‘wauw-factor’ de Targa 40 heeft en we kunnen niet wachten tot Fairline-fans dit jacht in januari in het echt kunnen zien.”

De Targa 40 is slim ontworpen waarbij alle ruimte optimaal wordt benut en heeft een optioneel Beach Club balkon aan stuurboordzijde. De dubbele ligbedden met verstelbare rugleuningen kunnen eenvoudig worden omgezet in comfortabele banken waar gasten van kunnen genieten.

Met een groot C-vormig zit-/eetgedeelte en begeleidersstoel aan stuurboord, bevindt zich achter de twee individuele stuurstoelen een handig opbergruimte voor dranken. Het prachtig vormgegeven en ergonomisch ontworpen stuurconsole maakt deel uit van de technologische focus van Fairline. De nieuwste Garmin touchscreen multifunctionele displays verbeteren de klantbeleving met een eenvoudige en intuïtieve gebruikersinterface waarmee alle essentiële systemen geïntegreerd kunnen worden bediend. Op het voorschip domineren de uitgestrekte ligbedden, en de toevoeging van een naar voren gerichte bank aan de boeg stelt gasten in staat om van het uitzicht te genieten tijdens het varen.

Fairline Targa 40 Helm Station
Fairline Targa 40 Deck plan

Met vier slaapplaatsen in een indeling met twee hutten, biedt het onderdek dezelfde verfijnde inrichting en vlekkeloze ontwerp als het hoofddek. De ruime master cabin bevindt zich voorin en heeft een stahoogte van 1,98 m en directe toegang tot de en-suite badkamer met een deur aan beide zijden. In de gastenhut in het midden kunnen de twee eenpersoonsbedden worden samengevoegd tot een tweepersoonsbed. De geïntegreerde garage biedt ruimte voor tenders tot 2,7 m met een elektrische buitenboordmotor.

James Powell, Sales Director bij Fairline, zegt: “De Targa 40 is een belangrijke mijlpaal in ons nieuwe modelontwikkelingsprogramma en volgt op de Squadron 58, die zijn werelddebuut maakt op Southampton International Boat Show in september 2023. We blijven onze modellenreeks verbeteren en uitbreiden, en deze nieuwe Targa 40 biedt veel booteigenaren de mogelijkheid om kennis te maken met onze befaamde Targa-serie.”

Eigenaren hebben de keuze uit een Volvo Penta D6-340s of D6-380s, waarvan Fairline verwacht dat ze respectievelijk topsnelheden van 32 knopen en 36 knopen zullen bereiken. Lees hier meer informatie op fairline.com.

Volgend seizoen varen met dit jacht?
Een van de eerste modellen van dit jacht kan volgend vaarseizoen van u zijn, Jonkers Yachts heeft deze namelijk al in bestelling. Houd onze website, nieuwsbrief en social media goed in de gaten. Zo bent u als eerste op de hoogte. Bekijk hier alvast meer impressies en informatie van de Fairline Targa 40.